Εχει
προστεθει νέο πεδιο στο Response της
ΑΑΔΕ στο οποίο θα αποθηκεύεται η πληροφορια του QRcode,
Για να είναι δυνατον αυτό, η αποστολή του παραστατικού στην ΑΑΔΕ γινεται πριν την εκτυπωση του.
Μετα την επιτυχη αποστολή στην ΑΑΔΕ, λαμβανεται μεταξυ αλλων και η σχετικη πληροφορια για το QRcode όπως παρακατω.
η πληροφορια αυτή καταχωρείται στην απαντηση της ΑΑΔΕ. Το πεδίο αυτό είναι ένα ενεργο Link που με διπλο κλικ επάνω του θα ανοιξει την σελιδα του παραστατικού στην ΑΑΔΕ
Στις ιδιότητες του control, επιλέγουμε..
Συμβολολόγιο = QRCode
Compaction Mode = Byte
Εκδοση = Auto-Select Version
Εκφραση = [TransfH_inv_QRcode]
Στις περιπτωσεις που δεν υπαρχει επικοινωνια με την ΑΑΔΕ ή για οποιονδηποτε λογο δεν είναι διαθεσιμο το QRCode, υπαρχει διαθεσιμο πεδιο [TransfH_inv_ΝΟ_QRcode] το οποιο διαβαζει το λεκτικο από σχετικο πεδίο στο Setup του MyData και μπορει να εκτυπώνεται πανω στο παραστατικο, ετσι ο καθενας μπορει να εκτυπωνει το λεκτικο που επιθυμει.
· B2G Τιμολόγηση μεσω παροχου
Στις περιπτωσεις που κανουμε τιμολογηση στο δημόσιο, τα παραστατικα αυτά πρεπει υποχρεωτικα να σταλουν στην ΑΑΔΕ μέσω καποιου «παρόχου» καθως και όλα τα τιμολογια χονδρικης (B2B,B2G).
Για το σκοπο αυτό εχουν προστεθει δυο ακομη περιπτωσεις στον τροπο ενημερωσης της ΑΑΔΕ.
Στην περιπτωση «OnLineAndSendPROVIDER_ALL» στελνονται ολα τα παρστατικα μεσω του παρόχου, ενώ στη δευτερη περιπτωση «OnLineAndSendPROVIDER_B2B_B2G» στελνονται μονο τα παραστατικα χονδρικης και δημοσιου ενώ τα λιανικης στελνονται απ’ευθείας στην ΑΑΔΕ.
B2G. Για τα παραστατικα δημοσιου ΠΡΕΠΕΙ να συμπληρωνονται ορισμενες προσθετες πληροφοριες.Επίσης πρεπει στους κωδικους ανταλλακτικών/εργασιων κλπ που θα χρησιμοποιούμε να εχουμε ορισει τον κωδικο CPV.
Για λειτουργήσει η διαδικασία πρεπει την πρωτη φορα να ορισουμε τους παραμέτρους διασύνδεσης μεσω παροχου
Ετσι για κάθε παραστατικό, αμεσως μετα την αποθηκευση του, θα στελνεται στην ΑΑΔΕ ή στον παροχο (Αναλογα με το Setup) και θα λαμβανει την συμανση και το QRcode το οποιο μπορει να εκτυπωνεται στο παραστατικο.
Σε περιπτωση που θα επιστραφεί λαθος από την διαδικασια αποστολής αυτης, αναλογα με το λαθος, κανουμε την απαραίτητη διορθωση και ξαναστέλνουμε το παραστατικό από την διαχείριση των παραστατικών για το MyData.H επιλογη αυτή ελέγχει το Setup και ανάλογα στελνει το παραστατικο στον παροχο ή απ’ευθειας στο MyData.
Στο Setup του MyData εχουν προστεθει 4 πεδια στα οποια μπορούμε να καταχωρήσουμε τους γενικους CPV κωδικους για τα B2G παραστατικά. Ξεχωριστοι κωδικοι CPV μπορει να καταχωρηθούν σε κάθε ανταλλακτικό/υπηρεσια/αυτοκινητο. Εάν δεν εχουμε καταχωρησει CPV
κωδικο σε καποιο ειδος, το προγραμμα θα χρησιμοποιήσει τον γενικο κωδικο αναλογα με το ειδος (ανταλλακτικο/υπηρεσια/αυτοκινητο)
Για το B2G είναι απαραιτητο ο κωδικος της μονάδας μετρησης συμφωνα με την κωδικοποιηση της ΑΑΔΕ. Πρεπει επομένως να αντιστοιχισουμε τις μοναδες μετρησης της εφαρμογης με αυτές του B2G. Πρεπει να ενεργοποιηθει ο «εξωτερικος κωδικος_2»
· Σχέδια Import
Στην εισαγωγή σχεδίων Import από Excel, μπορει να υπάρχει το ιδιο πεδίο πολλες φορες αρκει να εχουν διαφορετικό κωδικό ταξινόμησης.
· Παραγγελίες ανταλλακτικών
Στις παραγγελίες των ανταλλακτικών, στην διαδικασία καταχώρισης προκαταβολής, η ημερομηνία που προτείνεται είναι η τρέχουσα ημερομηνία και όχι η ημερομηνία παραγγελίας.
· Χρονοληψη.
Στην χρονοληψη, εμφανίζονται και οι εντολές σε κατασταση «Μερικη τιμολόγηση»
Γινεται ανανεωση των αναλυτικών των εντολών αμεσως μετα την αποθήκευση τους
· Interfaces BMW. Import IVSR stock
Εχει προσαρμοστεί η διαδικασία ενημέρωσης του SP4 από Excel του IVSR συμφωνα με τις νεες αλλαγες που εχουν γινει στο αρχειο.
Για την
ανάγκη κάλυψης μελλοντικών αλλαγών, εχει προστεθεί η δυνατότητα
παραμετροποίησης των δεδομένων για την εισαγωγή.
Εχει προστεθεί στο σχετικο setup οθόνη ορισμού αντιστοίχισης
των στηλών που ενημερώνουν.
Αυτό που πρέπει να γινει είναι να ορίσουμε σε ποια στηλη του excel βρίσκεται το κάθε πεδίο που εμφανίζεται στην οθόνη του setup.
· Interfaces BMW. ISPA Next
Στην διασύνδεση με το ISPA εχει προστεθει η δυνατότητα δημιουργίας ραντεβου. Στο Setup του ISPA στο DMS εχει προστεθει η επιλογη δημιουργίας ραντεβού.
Συμφωνα με τη λογική που εχει υλοποιηθει, εάν στο Setup επιλεξουμε να δημιουργείται ραντεβού, τοτε σε κάθε αίτημα από το ISPA θα δημιουργείται ένα ραντεβου. Εάν επιλεξουμε δημιουργία εκτιμησης ή δημιουργία προεντολής, τοτε εχουμε την δυνατότητα να δημιουργούμε ραντεβου εάν στο ISPA στα σχολια της συμβουλευσης το χαρακτηρα που εχουμε ορισει στο SETUP στο πεδίο «χαρακτηρισμός ραντεβού». Το DMS όταν ερχεται αιτημα δημιουργίας συμβουλευσης, ελέγχει το πεδιο «Σχολια». Εάν στο πεδιο «Σχολια» υπάρχει ο χαρακτηρας (ή χαρακτηρες ) που εχουμε ορισει στο Setup, τοτε αντι για εκτιμηση/προεντολή, δημιουργείται ένα ραντεβου. Η καταχώριση του ραντεβου πρεπει να ολοκληρωθει από το χρηστη, ορίζοντας την ωρα και οποιες άλλες πληροφορίες απαιτούνται.
· Interfaces with RENAULT (CSI)
Στο μενου των διασυνδέσεων με την RENAULT υπαρχει η διδικασια εξαγωγής αρχειου διελεύσεων (csi_export).
Πριν τρέξουμε την διαδικασία την πρωτη φορα, πρεπει να ορίσουμε τους παραμέτρους.
Στο αρχειο περιλαμβανονται μονο οι διελευσεις που ο πελατης εχει συναινεση και εχει απαντησει θετικα στο ερωτημα «Συμμετοχη σε ερευνες» και μεθοθο επικοινωνίας το E-Mail ή SMS.
Στους παραμετρους οριζουμε
o Τα υποκαταστηματα που θα συμμετέχουν στην εξαγωγη.
o Τις μάρκες αυτοκινητων
o Πιθανες αιτίες διέλευσης που θελουμε να αγνοούνται από την εξαγωγη
o Το path στο οποίο θα βγαινει το αρχειο
Αφου έχουμε ορισει τους παραμετρους, μπορει να «τρεξουμε» την διαδικασία ορίζοντας την περιοδο για την οπόια θελουμε τις διελευσεις.
Με την επιτυχή εκτέλεση της διαδικασίας, δημιουργείται ένα αρχειο που περιεχει τις πληροφορίες συμφωνα με τις προδιαγραφές της RENAULT, το οποίο μπορουμε να στειλουμε στην ΤΗΕΟΡΕΝ.
Το
αποτέλεσμα της διαδικασίας καταγράφεται σε σχετικο Logfile και ετσι μπορει
ο χρηστης να γνωριζει το πότε εχει στειλει δεδομενα ή εάν υπήρξε καποιο
προβλημα κατά την διαδικασία, καταγράφεται το μηνυμα λαθους.
· Interface with DAT
Πρίν ξεκινησει η οποιαδήποτε επικοινωνία με το Sσυστημα της DAT πρεπει να ορισουμε
τους παραμέτρους επικοινωνίας τους οποίους λαμβάνουμε από την DAT.
Αφου ορισουμε τους παραμέτρους, το DMS είναι ετοιμο να δεχτει αιτηματα από το DAT.
Σύμφωνα με την λογικη που εχει υλοποιηθεί, η διαδικασία ξεκιναει από το DAT. Αφου δοθεί καποιο πλαισιο, μπορει να γινει σχετικη κληση στο DMS ( Push to GV_Soft ) για να ζητηθουν πληροφορίες πελατη και αυτοκινήτου. Μαζι στέλνεται και ο αριθμος της εκτίμησης που δημιουργήθηκε στο DAT. Εάν το αυτοκινητο/πελατης υπαρχουν στο DMS, τοτε δημιουργείται μια εκτιμηση στο DMS, για το αυτοκίνητο η οποια εχει κρατησει την συνδεση με την αντίστοιχη του DAT. Όταν η εκτιμηση στο DAT ολοκληρωθεί, μπορει να αποσταλούν τα δεδομενα (Εργασιες/ανταλλακτικά) στο DMS από την σχετικη επιλογη στο DAT ( Update GV_Soft ) H διαδικασια αυτή μπορει να εκτελεστει πολλες φορες εάν γινουν τροποποιήσεις στο DAT. Εάν θελουμε να συγχρονιστει το DMS με το DAT, πρεπει να διαγραψουμε από το DMS τις αναλυτικες διοτι Κάθε φορα το DMS προσθέτει ολες τις αναλυτικες που ερχονται από το DAT.
Για να μπορεσει να ενημερωθεί το σωστο κατάστημα και χρηστης στο DMS πρεπει το DMS να γνωριζει ποιος χρηστης εστειλε την εκτιμηση από το DAT. Επειδη το DAT στελνει στην κληση τον κωδικο χρηστη του DAT, πρεπει να αντιστοιχίσουμε τον χρηστη του DAT με καποιον εργαζομενο του DMS. Αυτό γινεται στα στοιχεια εργαζομενου, βαζοντας στο πεδιο «Εξωτερικός κωδικός» τον κωδικο χρηστη του DATΕτσι, το DMS θα γνωριζει τον εργαζομενο και το καταστημα στο οποιο είναι δηλωμένος.
· Interfaces with OPEL (DDE)
Με την διασύνδεση αυτή αποστέλλονται οι ημερησιες τιμολογήσεις, μαζι και τα στοιχεία των σχετικών πελατων και συναινέσεων.
Η αποστολή γινεται αυτοματα μεσω SFTP αλλα η διαδικασία μπορει να τρέξει και Manually εάν χρειαστεί.
Πριν την πρωτη αποστολή πρέπει να οριστουν οι παράμετροι της διαδικασίας.Εδώ οριζουμε το Directory δημιουργίας των αρχείων, τις μαρκες και τα καταστηματα που θα συμμετέχουν στο Export.
O τρόπος ορισμού γινεται σε ένα πεδιο σε γκρουπ ανα κωδικο Dealer. Τα γρουπ διαχωριζονται με ||. Σε κάθε γρουπ οριζουμε τον κωδικο Dealer ακολουθουμενο από | τα καταστηματα διαχωριζομενα με κομμα (,) ακολουθουμενο από | και τις μαρκες διαχωριζομενες με κομμα.
(π.χ. D1234|01001,01022,01003|01,05||D7099|01045|01,18||D7088|01076,01021|05 )
Στους παραμέτρους του FTP οριζουμε την IP και το Port ,καθως επισης και το Username/Password που εχει δωθει από την OPEL.
Για να τρεξει η διαδικασία αυτόματα, οριζουμε ένα Task με κωδικό διαδικασίας @SP4#DDE. Πρεπει να τρεξει πριν τις 12 το βραδυ για να περιλαμβάνει τις κινησεις της ημέρας.
Για να
τρεξουμε την διαδικασια Manually, από το
κεντρικο μενου στην επιλογη «Διασυνδεσεις με OPEL_PSA» και στο TAB «DDE_Export»,
οριζουμε την περιοδο που θελουμε και παταμε την σχετικη επιλογη «Export4DDE»
Αυτό θα δημιουργήσει ένα αρχειο στο φάκελο που εχουμε ορισει στο Setup
Στο
τελος της διαδικασιας εμφανίζεται μηνυμα σχετικής ενημερωσης
καθως επισης καταγράφεται και στο logfile το αποτέλεσμα και τα τυχον προβλήματα.
· Interfaces with OPEL (WARRANTYS)
Στην
διαδικασία αποστολής εγγυήσεων προς έγγκριση στην OPEL εχουν γινει
αλλαγες στην δομη του αρχείου που δημιουργείται από το DMS και ανεβαινει στην
OPEL. Το DMS μπορει να
δημιουργήσει και τις δυο μορφες αρχείου, γιαυτο εχει προστεθεί στο Setup της δισυνδεσης των
εγγυήσεων επιλογη της δομης του αρχειου που θελουμε. (TXT ή CSV)
ΤΧΤ = είναι η μορφη που ισχυει αυτή τη στιγμή
CSV = είναι η νεα μορφη αρχειου που θα ισχυει
Αναλογα με την επιλογη στο Setup δημιουργείται το αντίστοιχο αρχειο το οποιο πρεπει να αναίβει από την σωστη επιλογη στο συστημα της OPEL.
· SP4 Schedule Tasks.
Στα Schedule Tasks του SP4, μπορούμε να ορισουμε να λαμβάνουμε ενημέρωση μετα το Run κάθε διαδικασίας με το αποτέλεσμα (Status) του Task Run με E-mail ή με SMS ή και με τα δυο.
Για να μπορει να υλοποιηθεί αυτό θα πρεπει να εχουμε δημιουργήσει ένα Template με αρχειο τους χρηστες (Template type name = GvsUser2).
Μπορούμε στο Template να ορισουμε και παραμέτρους για E-Mial και για SMS εάν θελουμε να αποστέλλονται και τα δυο, διαφορετικά ορίζουμε μονο αυτό που θελουμε να στέλνεται. Σαν E-Mail ή SMS βαζουμε τα πεδία από τα στοιχεια του χρηστη. Είναι προφανές πως ο χρήστης πρεπει να εχει e-mail ή και SMS αναλογα.
Μεσα στο Task, οριζουμε τον χρηστη που θέλουμε να λαμβάνει την ενημέρωση στο πεδιο «RunAs_User» και το πεδιο «Ονομα χρηστη» το οριζουμε βαζουμε: #alert=<TemplateCode> όπου < TemplateCode> θα είναι ο κωδικος του Template π.χ. #alert=Info1.
Το μήνυμα που αποστέλλεται αποτελείται από το ονομα του Task και το Status που μπορει να είναι «ΟΚ» ή «Error” π.χ. για το TASK «Αποστολη SADE2 σε OPEL” θα είναι,
Αποστολη SADE2 σε OPEL => Status = OK ή Αποστολη SADE2 σε OPEL => Status = Error.