Updates up to Version 20.1.7.186
Κατά την καταχώριση ανταλλακτικών σε τιμολόγιο/εντολή/εκτίμηση/παραγγελία ελέγχεται η αλυσίδα αντικαταστάσεων του κωδικου και εάν ο κωδικός εχει προέλθει από αντικατάσταση προηγούμενου και ο προηγούμενος κωδικος εχει υπόλοιπο, τοτε εμφανίζεται σχετικο μηνυμα ενημέρωσης.
Στο μηνυμα εμφανίζεται ο προηγούμενος κωδικος και το υπολοιπο του.
Ελέγχεται μονο ο προηγούμενος κωδικος για υπολοιπο.!
Επισης ενεργοποιείται το κουμπι που εμφανίζει την λιστα με τις αντικαταστάσεις του κωδικου και απο εκει μπορούμε να επιλέξουμε οποιον κωδικο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.
Στη διασυνδεση του XFI της FORD εχει γινει αλλαγη να στελνονται μονο οι διελευσεις αυτοκίνητων FORD από συγκεκριμένα καταστήματα. Τα καταστήματα που συμμετέχουν οριζονται σε σχετικο Setup της διασύνδεσης.
Επίσης, αποστολή εντολής επισκευης σαν "Ανοικτη" στελνεται και όταν αποσταλει μια “κλειστη” εντολή της οποίας η κατασταση αποστολής είναι «Δεν εχει αποσταλεί»
Στη διασυνδεση του FORD Next εχει γινει αλλαγη να στελνονται μονο οι διελευσεις αυτοκίνητων FORD από συγκεκριμένα καταστήματα. Τα καταστήματα που συμμετέχουν οριζονται σε σχετικο Setup της διασύνδεσης.
Για κάθε καταστημα οριζουμε επίσης τον κωδικο Dealer, το FordNext UserId, το FordNext UserPassword, το FordNext UserPIN. Τα πεδια αυτά διαχωριζονται με |. Ο διαχωρισμος καταστημάτων γινεται με το ||.
Π.χ. Branch1|DealerCode1|Username1|Password1|userPIN1|| Branch2|DealerCode2|Username2|Password2|userPIN2
Στην οθόνη εκτέλεσης του FORD Next εχει προστεθει επιλογη για να μπορει να τρεχει η διαδικασία για ένα καταστημα μόνο
Η δυνατότητα δημιουργίας και διαχείρισης διαφορετικών οθονών, εχει επεκταθεί σε ολες τις οθόνες (λίστες). Εχει μεταφερθεί από το μενου «Εργαλεία» σε αναλυτικές επιλογές σε ολες πλεον τις λιστες.
Σε κάθε οθόνη, σε όλα τα επίπεδα, εμφανίζονται οι σχετικές επιλογες αποθήκευσης
, επιλογης
, διαγραφής
οθονης.
Στην οθόνη διαχείρισης καρτών καυσαερίων στα πεδία μετρήσεων, εχει προστεθεί ένα ακόμη δεκαδικό. Η αλλαγη αυτή εχει γινει σε επιπεδο της οντότητας και μπορει να χρησιμοποιηθεί και στις φορμες εκτύπωσης.
§ Αρθρα απαλλαγης ΦΠΑ αυτοκινήτων
Στο Setup του MyData εχουν προστεθεί δυο νεα πεδία στα οποία μπορουμε να ορισουμε τα αρθρα απαλλαγής ΦΠΑ για την πωληση καινούριων/μεταχειρισμένων αυτοκινητων, για να μη χρειάζεται να τα βαζουμε στον κάθε ένα πελατη.
Η διαδικασία ελέγχει εάν εχει καταχωρηθεί αρθρο απαλλαγής ΦΠΑ στον πελατη, χρησιμοποιεί αυτό, εάν όχι ελεγχει το Setup και χρησιμοποιεί το αρθρο απαλλαγής αναλογα με το αυτοκινητο.
§ Αναστολή Πληρωμης ΦΠΑ / notVAT195 Στο Header των παραστατικων εχουν προστεθει δυο νεα πεδια που σχετιζονται με την αποστολή στην ΑΑΔΕ.
“Αναστολή Πληρωμης ΦΠΑ” και “notVAT195”. Η πληροφοριες αυτές αποστελονται στην ΑΑΔΕ.
Εχουν προστεθει επίσης 4 πεδια στα οποια μπορούμε να καταχωρήσουμε τους γενικους CPV κωδικους για τα B2G παραστατικά. Ξεχωριστοι κωδικοι CPV μπορει να καταχωρηθούν σε κάθε ανταλλακτικό/υπηρεσια/αυτοκινητο. Εάν δεν εχουμε καταχωρησει CPV
κωδικο σε καποιο ειδος, το προγραμμα θα χρησιμοποιήσει τον γενικο κωδικο αναλογα με το ειδος (ανταλλακτικο/υπηρεσια/αυτοκίνητο)
Για το B2G είναι απαραιτητο ο κωδικος της μονάδας μετρησης συμφωνα με την κωδικοποιηση της ΑΑΔΕ. Πρεπει επομένως να αντιστοιχίσουμε τις μοναδες μετρησης της εφαρμογης με αυτές του B2G. Πρεπει να ενεργοποιηθει ο «εξωτερικος κωδικος_2» και εκει να μπαινει ο αντιστοιχος κωδικος του B2G για την μοναδα μετρησης.
Στο Setup του MyData μπορουμε να ορισουμε τον κωδικο εξαιρεσης ΦΠΑ (VatException) για τις πωλησεις μεταχειρισμενων και το τελος ταξινομησης για να μην χρειαζεται να το βαζουμε σε κάθε πελατη που τιμολογουμε.
Επισης στις περιπτωσεις που καταχωρουμε το τελος ταξονομησης σαν κωδικο λοιπου σαν εσοδο αλλα θελουμε να στελνεται στο MyData σαν φορος, αρκει να ορισουμε στο Setup στο πεδιο “Ebooks_TTAX_Code” το λοιπο που χρησιμοποιούμε σαν τελος ταξινομησης. Η λογικη αυτή ισχυει μονο όταν στελνουμε δεδομενα μεσω παροχου και όχι απ’ευθειας στην ΑΑΔΕ.
Από την οθόνη διαχειρισης εγγραφων MyData, μπορουμε να τροποποιησουμε εάν χρειαζεται τα πεδια B2G “TypeCode” και “ReferenceCode”
Σε αυτή την κατηγορια φορμων μπορουμε να ορισουμε το Tempate στο πεδιο «Εκτυπωτής ή αρχειο» και μπορει να είναι διαφορετικο ανα σειρα παραστατικου, ανα μαρκα, ανα καταστημα, ανα τυπο παραστατικου
Π.χ. μπορουμε να ορισουμε ότι για την σειρα “UsedCars” ή φορμα που θα σταλεί στον πάροχο θα είναι η “ΦΟΡΜΑ12”.
Στο SUZUKI Net2 εχουν υλοποιηθεί οι επικοινωνίες με το SUZUKI Portal.
Πριν ενεργοποιηθεί η διασύνδεση πρεπει να ορίσουμε ορισμένους παραμέτρους στο SUZUKI Net2 στο μενου «Διασυνδεσεις με SUZUKI» -> Inetrface2SUZUKIPortal.
Πρεπει να ορισουμε το URL στο οποίο θα ακουει το Portal, το Username/Pass, τους τύπους χρέωσης για τιμολόγηση πελατη, εγγυηση, αυτοπαραδοση.
Τα υποκαταστήματα και μαρκες είναι για την αποστολή των τιμολογιων στο Portal.
Στις «Αντιστοιχησεις» πρεπει να αντιστοιχίσουμε τις αιτιες διελευσης του Portal με του DMS.
Πρεπει να αντιστοιχισουμε τις Μοναδες μετρησης του DMS με αυτές του Portal
Επισης πρεπει να ορισουμε Default τιμες σε ορισμένους παραμέτρους για την δημιουργία των πελατων.
Πρεπει να αντιστοιχίσουμε επισης τον χρηστη του Portal με τον αντίστοιχο εργαζόμενο στο DMS. Πρεπει, στα στοιχεια του εργαζομένου και στο πεδιο «Εξωτερικος κωδικος» να βαλουμε τον κωδικο χρηστη του Portal.
Εάν θελουμε να ενημερώνεται καποιος τεχνιτης σε κάθε αναλυτική γραμμη, πρεπει να βαλουμε σε 4 τεχνιτες στο πεδιο «Εξωτερικος κωδικος» τον κωδικο όπως υπάρχει στο Portal.
Πρεπει να υπάρχει στο DMS ενας κωδικος εργασίας και ενας ανταλλακτικου με κωδικό “ESTIMATE” ο οποιος θα χρησιμοποιείται σε περιπτωση που δεν υπαρχει ο κωδικος που ερχεται από το Portal.
Η κατασταση της εντολής στο Portal, επηρεάζει την συμπεριφορα της εντολής στο DMS. Δηλ. όταν στελνεται μια εντολή στο DMS είναι σε κατασταση «Κλειδωμενη» και δεν επιτρέπεται να γινει «Ετοιμη για τιμολογηση» στο DMS εάν δεν σταλει σχετικη εντολή από το Portal και ενημρωνεται ο χρηστης με σχετικο μήνυμα.
Οι διασυνδέσεις περιλαμβάνουν:
Επι πλεον, υπάρχει δυνατότητα αποστολής στο Portal των τιμολογίων από το DMS. Αυτό μπορει να γινει από την επιλογη διασυνδέσεων με SUZUKI επιλέγοντας την περιοδο και πατώντας το σχετικό κουμπι.
Η αποστολή γινεται με WebService επομένως δεν δημιουργείται καποιο αρχειο.
Στο τελος της διαδικασίας καταγράφεται στο Logfile το αποτέλεσμα του RUN καθως και τυχον λαθη, τα οποια μπορεί να ελεγχθούν από το χρηστη.
Πρεπει στα υποκαταστήματα που θα στελνουν παραστατικά στο Portal, στο πεδιο «Εξωτερικος κωδικος» να βαλουμε τον κωδικο που εχει το Portal για το κατάστημα.
H διαδικασία της αποστολής μπορει να πραγματοποιηθεί και αυτόματα κάθε βράδυ από το SP4 Scheduler. Το Task πρέπει να είναι «SUZAS” δηλ. @SP4#SUZAS
Για να μπορει να ενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα πρεπει να εχουν οριστεί οι γέφυρες ενημέρωσης εμπορικου με λογιστικη διότι η διαδικασία αυτή βασιζεται στις ηδη υπάρχουσες γεφυρες λογιστικής.
Κατά την δημιουργία της λογιστικής εγγραφής, ενημερώνεται ένα Report table με κάθε αναλυτική γραμμή των παραστατικών. Η κάθε εγγραφή περιεχει, το καταστημα, ημερομηνία παραστατικού, περιοδος, μαρκα αναλυτικής, τμημα, δραστηριότητα, τυπος χρεωσης, κύκλωμα παραστατικού, αναλυτική γραμμη παραστατικού, λογιστικη εγγραφη την οποια ενημερώνει.
Δεν καταγράφονται οι ενημερώσεις ολων των λογαριασμών. Για να καταγράφονται οι εγγραφές καποιου λογαριασμού, στα στοιχεία των λογαριασμών εχει προστεθει νέο πεδίο “Υπολογιζόμενο στο Report”. Πρεπει να ορισουμε το πεδίο αυτό «Ναι» για να καταγράφονται στο Report τα παραστατικά που θα ενημερώνουν τον λογαριασμό αυτό. Ετσι θα εχουμε την αναλυση των εγγραφών που θα εχουν ενημερώσει τον λογαριασμό.
Η ενηεμρωση αυτή πραγματοποιείται OnLine παραλληλα με την ενημερωση λογιστικής.
Για να δουμε και επεξεργαστούμε τα δεδομενα που εχουν καταγραφει, υπαρχει στο μενου της λογιστικης η επιλογη «Συσχετισμός λογαριασμών με εγγραφές εμπορικού» .
Μπορούμε να επιλέξουμε οποιαδήποτε περιοδο και να δουμε τις εγγραφές.
Υπαρχει επίσης δυνατότητα επαναυπολογισμου των εγγραφών μιας περιοδου.
Για την διασύνδεση αυτή εχει δημιουργηθεί σχετικο Report (GVS_VOLVO_OneVoice).
Συμφωνα με την απαιτηση της VOLVO, tο Report πρεπει να τρεxει αυτοματα κάθε Δευτερα και Πεμπτη. Η διαδικασια δημιουργει ένα αρχειο Excel το οποιο ο χρηστης το στελνει στη συνεχεια στη VOLVO.
Γιαυτο δημιουργείται ένα Task στο SP4 Scheduler (@SP4#REPX ) το οποίο θα τρεχει τις ημερες που προαναφερθηκαν.
Στο πεδιο «Παραμετροι εκτελεσης» οριζουμε το Report που θα τρεχει, τον τυπο του αρχειου που θα δημιουργειται, το ονομα του αρχειου που θα δημιουργειται.
Τα πεδια αυτά διαχωριζονται μεταξυ τους με ;
(Π.χ. GVS_VOLVO_OneVoiceA;xls;c:\OneVoice\@D_2_GR_<DealerName>). όπου <DealerName> = Ονομασια Dealer
Για την επιλογη των δεδομενων, δημιουργείται ένα φιλτρο το οποιο το βαζουμε στη συνεχεια στο Task, στο πεδιο “Select Criteria”
Στo SQL στο φιλτρο οριζουμε τα παρακατω
GetDate([Ημ. Κλεισίματος]) Between(GetDate(AddDays(LocalDateTimeNow(), -7)), GetDate(AddDays(LocalDateTimeNow(), -5))) And [Μάρκα.Preset Marka] = 'VOLVO' And Not [Αιτία διέλευσης.Κωδικός] In ('19', '40', '50', '60') And [Κατάσταση Εντολής Επισκευής] = 'Κλειστή' And [Συναλλασσόμενος.ΑΦΜ] <> '012345678'
Πρεπει να ορίσουμε τις αιτιες διελευσης που δεν θελουμε να στέλνονται στο Report ή που θελουμε. π.χ. PDI.
Δεν στέλνονται επισης οι εντολες για αυτοκίνητα που ανοικουν στο ΑΦΜ του Dealer.
Μοναδικοι κωδικοι πληρωμης δημιουργουνται αυτοματα κατά την αποθηκευση των παραστατικων. Οι διαδικασιες που δημιουργουν ΜΚΠ είναι:
Εχει υλοποιηθει η νεα φορολογικη σημανση για τους φορολογικους της ΕΛΜΗ. Για να ενεργοποιηθει η σημανση αυτή δεν χρειαζεται να γινει καμια αλλαγη στις φορμες εκτυπωσης. Χρειάζεται μόνο να τρεξουμε το ακολουθο script
alter table Setup_General alter column Update_SP3_Invoices int
και στο γενικό Setup να βαλουμε στο ΤΑΒ GvsoftParams, στo πεδίο «Φορολογικη σημανση» την τιμη ‘2’. Αυτό ενεργοποιει την χρηση της νεας φορολογικης σημανσης
Στις φορμες των ταμειακων εχει προστεθει νέο πεδιο που περιεχει δυο φορολογικες σημάνσεις (ForologikiSimansi). Η πρωτη είναι το αντιστοιχο e-line των παραστατικων (SimansiFMH) και η δευτερη περιεχει το Script για την επικοινωνια με το POS (SimansiPOS). Το πεδιο SimansiPOS συμπληρωνεται μονο όταν εχει εισπραξη με POS, διαφορετικα θα είναι κενο.
Πρεπει να εχουμε συμπληρωσει τον κωδικο του POS κατά την εισπραξη. Εάν δεν συμπληρωθει, στελνεται ο κωδικος «1». Δεν χρειαζεται να βαλουμε στη φορμα το “<%PS”, συμπληρωνεται από την διαδικασια.
Το script επικοινωνιας με το POS μπορει να μπει και στην φορμα του παραστατικου επιλέγοντας το σχετικο πεδίο.
Το πεδιο με το Script του POS στελνεται κενο έαν δεν υπαρχει αξια εισπραξης με POS.
Για το προσημο στα ποσα που μπαινουν στο e-line, λαμβανεται η πληροφορια από το σχετικο πεδιο του παραστατικου “Εξωτερικος κωδικος (S)” εάν είναι συμπληρωμενο
Στην οθόνη καταχωρισης ταμειακων εχουν προστεθει νεα πεδια,
Σε ολες τις οντοτητες, στην κεντρικη λιστα υπαρχει η δυνατότητα ομαδικης αλλαγης οποιουδήποτε πεδιου της οντότητας.
Η αλλαγη εφαρμοζεται σε ολες τις επιλεγμένες γραμμες.
Η επιλογη είναι διαθεσιμη μονο στον Administrator από το μενου “Tools -> Ομαδικη αλλαγη πεδίου”.
Για να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγες, από στην λιστα των αντικειμένων που θελουμε να αλλάξουμε, επιλεγουμε με τα διαθεσιμα κριτηρια τις εγγραφες που θελουμε να αλλάξουμε και παταμε το «Ομαδικη αλλαγη πεδιου.
Εμφανιζεται η οθόνη καταχώρησης της οντοτητας και στο πανω μερος υπαρχει Combo Box με τα διαθεσιμα πεδια, οπου επιλεγουμε το πεδιο που θελουμε να αλλαξουμε.
Μετα την επιλογη, εμφανιζεται το πεδιο που εχουμε επιλεξει με κοκκινο ενώ τα υπολοιπα πεδια είναι γκρί. Στο πεδιο καταχωρουμε την τιμη που θελουμε να μπει σε ολες τις γραμμες που εχουμε επιλεξει, και παταμε «ΟΚ»
Στην παράμετρο «Τροποι πληρωμής» εχουν προστεθει νεα πεδία για την διαχείριση επικοινωνίας με POS.
Τα πεδια αυτά συμπληρώνονται όταν χρησιμοποιούμε POS για εισπραξεις και εχει ενεργοποιηθεί η διασύνδεση με POS.